נחירות

תופעת הנחירות היא תופעה נפוצה שנפגעים ממנה גברים יותר מנשים, אך גם נשים יכולות לסבול ממנה, בעיקר לאחר גיל המעבר. נחירות מתרחשות כאשר האוויר עובר דרך נתיב הנשימה בזמן השינה ויוצא ממנו בכוח, גורם לרעידת הרקמות הרכות באזור הלוע. נחירות נחשבות לתופעה מסוכנת כאשר הן קשות ומתרחשות באופן תדיר, מה שעלול להוביל למצבים רפואיים כמו עייפות קיצונית, קושי להתרכז, עיוות במצבי רוח, ובמקרים קשים יותר – הפרעות בלב.

פתרונות לנחירות כוללים שינויים באורח החיים ובהרגלי שינה, טיפול בבעיות בריאותיות כגון עודף משקל או בעיות בנשימת האוויר, ושימוש בפתרונות טיפוליים כמו התקנים דנטליים.

התקן דנטלי מותאם אישית ומפחית את נחירות על ידי יציבה של הלסת התחתונה והפרטת המרווח הפרנגינלי בזמן השינה. זהו פתרון נוח ויעיל, שבניגוד למכשירי CPAP, אינו דורש שימוש יומיומי ומאפשר שינה טבעית ונוחה.

לסיכום, נחירות הן תופעה נפוצה שיכולה להשפיע על איכות החיים והבריאות. ישנם מגוון פתרונות זמינים, והתקן דנטלי מהווה אחד מהם, המספק פתרון אישי ויעיל לניהול הנחירות בצורה יעילה ונוחה

תופעת – הפסקת נשימה בשינה

נחירות יכולות להיות תוצאה של שני סוגי הפסקת נשימה שונים: הפסקת נשימה חסימתית והפסקות נשימה מרכזיות.

  1. הפסקת נשימה חסימתית (Obstructive Sleep Apnea, OSA): במקרים אלו, ההפסקות בנשימה נגרמות על ידי הצרה של נתיבי הנשימה העליוניים בזמן שינה. זה יכול לקרות כאשר הלשון או הלסת התחתונה מתרפסים אחורה, חולי גרון וחזה כבד, או גודל העובר מרכזית. הפסקות בנשימה הן התוצאה של המאמץ המוגבר של הגוף להפיק יותר אוויר.
  2. הפסקות נשימה מרכזיות (Central Sleep Apnea, CSA): במקרים אלו, ההפסקות בנשימה נובעות מהפרעות בפעילות המוח בזמן שינה. במקרים כאלו, המוח לא שולט בצורה תקינה בתהליכי נשימה, מה שגורם לפסקות בנשימה.

יכול להיות גם מצבים בהם שני המקרים מעורבים, כאשר קיימת הפסקה בנשימה שנגרמת על ידי צמיחת הלשון או הלסת התחתונה אחורה (OSA), אך גם ישנה אי-יכולת מרכזית לשלוט בנשימה (CSA).

התסמינים של דום נשימתי בשינה

הדום נשימה בשינה יכול להשפיע בצורה חריפה על איכות השינה ועל התפקוד היומיומי של האדם. התפרצויות נשימה במהלך השינה מפריעות לתהליכי השינה הרגילים ועלולות לגרום להתעוררותים תדירים במהלך הלילה. כתוצאה מכך, השינה אינה מתמשכת ואינה מרפיאה, מה שעשוי להשפיע על ביצועי היום יום של האדם.

כמו כן, הרעשים המתמשכים של נחירות יכולים להפוך את השינה למבוהלת ולשפר את רמת העייפות במהלך היום. העייפות הזו יכולה להתפתח לאורך הזמן לסימני עייפות כרונית, אי-ריכוז וקשיי זיכרון, כמו גם לגרום לבעיות ביכולת ניהול המוטיבציה והרגשות.

לכן, חשוב להתייחס ברצינות לסימני הדום נשימה בשינה ולהתייעץ עם רופא לקבלת חוות דעת ולקביעת תוכנית טיפול מתאימה. מערכת שינה רעה יכולה להשפיע על איכות החיים ועל הבריאות באופן כללי, ולכן חשוב לטפל בבעיה כמה שיותר מהר ובאופן מקצועי.

כיצד ניתן לטפל בנחירות?

השיטות הללו מציעות פתרונות מגוונים לבעיה של נחירות בשינה, כשכל אחת מהן מתאימה לסוגי הנחירות השונים ולצרכי הטיפול האישיים של כל אדם. כדי לקבוע איזו שיטת טיפול הכי מתאימה, חשוב להתייעץ עם מומחה בתחום הרפואה, כמו רופא אורלוג או רופא אף-אוזן-גרון.

המדבקות החד פעמיות נחשבות לאפשרות פשוטה ונוחה, אך יש לזכור שהן יכולות להיות פתרון זמני ואינן מתאימות לכולם. מסכת האוויר החיובית CPAP עשויה להיות יעילה במיוחד למי שסובל מדום נשימתי, אך דורשת התאמה והתרגשות. התקן ללסת מספק פתרון נוח ונגיש למי שקשה לו להסתגל למסכת האוויר.

הניתוחים הפלסטיים כמו הניתוח UPPP יכולים להיות אפשרות עבור מי שאינו מקבל תוצאות מהטיפולים האחרים, אך חשוב לזכור כי ניתוחים כאלו ישאירו סימנים וייתכנו שינויים בתהליך ההחלמה והתאוששות.

בכל מקרה, יש להתייעץ עם רופא מומחה לקבלת המלצות והנחיות אישיות בנושא הטיפול בנחירות בשינה.

הקשר בין נחירות למבנה האף

ישנם מקרים שבהם תיקון תפקודי באזור האף יכול להקל על בעיות נחירות בשינה. זאת מכיוון שהאף והצדדים העליונים של הנפיחות יכולים לשפר את זרימת האוויר בדרכי הנשימה העליונות ולמנוע חסימה שלהם בזמן השינה. עם זאת, חשוב לציין שהטיפול בבעיות נחירות בשינה יכול להיות מורכב ולדורש התערבות מקצועית רבה, כוללת גישות שונות כגון טיפול רפואי, ניתוחים, או שימוש במכשירים מיוחדים.

התקן דנטלי, כמו כל התקן המונע נחירות, מתמקד בשיפור זרימת האוויר בדרכי הנשימה התחתונות והפחתת הרעש הנחותם מהנחירות. בעוד שהתיקון של בעיות באזור האף עשוי לשפר את הזרימה האווירית העליונה, התקן הדנטלי מתמקד בשיפור הזרימה התחתונה ובכך מפחית את הנחירות. לכן, לפעמים השילוב של שני הטיפולים יכול להיות הכי אפקטיבי לטיפול בבעיה של נחירות בשינה.

אני מציע להתייעץ עם רופא או מומחה בתחום על מנת לקבל המלצה אישית וטיפול מתאים למצב הספציפי שלך.

מה הסכנות בנחירות?

פעולת הנחירה עצמה כאמור אינה מסוכנת אולם ההשלכות של הנחירות כגון דום נשימתי וכל הנובע מכך עלול לסכן את חיי הנוחר. הפרעות אלה יכולות לגרום ליתר לחץ דם גבוה עד לשבץ. רוב בני האדם לא ידעו להבחין בין נחירות ‘כבדות’ לנחירות שהן – ‘רגילות’, זאת למעשה הסיבה שכדאי לכל מי שנוחר לפנות לאדם שהוא מומחה בתחום על מנת לקבל אבחון מדויק לבעיה שלו. כמו כן, הנחירות פוגעות באיכות השינה, בירידה בכמות החמצן שזורמת לדם וירידה בקצב הלב. עוד נזקים שיכולים להיגרם בשל תופעת הנחירות הינן כעס ועצבנות, דכדוך, חוסר ריכוז וירידה משמעותית באיכות החיים.

מענה חדשני – התקן דנטלי

התקן הדנטלי הוא בהחלט אחת מהפתרונות המתקדמים והיעילים לטיפול בנחירות בשינה. בנוסף להפחתת הנחירות, הוא מספק נוחות במהלך השינה ויכול לשפר את איכות השינה ולמנוע תופעות לוואי כמו דום נשימתי וחוסר רצינות ביום.

כמו כן, כדי לקבל תוצאות מרביות מהתקן הדנטלי, חשוב להתאים אותו באופן אישי לצרכי הפרט. לכן, כשאדם סובל מנחירות, הוא ישתייע ברופא שיניים מיומן שיכול להתאים את התקן למבנה הפנים והשיניים שלו בצורה הטובה ביותר.

מומלץ לשקול את התקן הדנטלי כאחד מהאפשרויות לטיפול בנחירות, ולשוחח עם מומחה לקבלת המלצה אישית ומותאמת.

כיצד עודף משקל משפיע על נחירות?

זוהי  עובדה ידועה כי עודף המשקל עלול להביא להחמרה בבעיה של נחירות ובהפרעות נשימה בזמן השינה. זאת משום שעודף המשקל עלול לגרום להצרת דרכי הנשימה ולמחסום בזמן שינה, כאשר הגוף נמצא במצב רפוי. בכך נוצרת רעידות של הרקמות הרכות, שהן בעצם הנחירות. נכון גם שעייפות מצטברת, עישון, שינה על הגב ושתיית אלכוהול יכולים להחמיר משמעותית את המצב. בשילוב עם פעילות גופנית ותזונה בריאה, ניתן להפחית את הסיכון לנחירות ולהפרעות נשימה בזמן השינה. זהו עצה חשובה גם לשמירה על בריאות הלב והסירוס.

מי נוחר יותר?

כאשר מדובר בנחירות, אין קשר ישיר בין משקל הגוף לבין התופעה עצמה. ישנם אנשים רזים שסובלים מנחירות חזקות, וגם אנשים הסובלים ממשקל יתר עשויים לנחור. במקרים של אנשים רזים, הסיבה לנחירות עשויה להיות המבנה האנטומי של אזור הלסת, כגון שקדים מוגדלים, ענבל ארוך, חך שנטה כלפי מטה, או מבנה הלסת תחתונה המגרים הצרה במעבר האוויר בזמן השינה. במקרים כאלו, הנחירות עשויות להתרחש גם בעקבות הצטברות רקמות רכות באזור הלוע, ולאו דווקא בגלל עודף המשקל.

פרטי התקשרות

הישארו בקשר

השאירו פרטים בטופס הבא ואחזור בהקדם:

מידע נוסף בנושא

נחירות אצל נשים

אם בן זוגך מתלונן על נחירות ואת מחפשת פתרון יעיל, נשים יכולות גם לסבול מנחירות במהלך השינה. הנחירות עשויות להופיע

קרא עוד »
נחירות

תופעת הנחירות היא תופעה נפוצה שנפגעים ממנה גברים יותר מנשים, אך גם נשים יכולות לסבול ממנה, בעיקר לאחר גיל המעבר.

קרא עוד »