דום נשימה חסימתי טיפול
לא מצליחים לישון רצוף בלילה? מחפשים טיפול יעיל לדום נשימה? דום נשימה בזמן השינה הוא מצב שבו דרכי הנשימה שלכם
שינה ערבה ואיכותית מהווה את היסוד ליום מוצלח ומרענן. הרגע של שינה מעמיקה מאפשר לגוף ולמוח להתנפק מהמאמץ היומיומי ולהתחדש. ישנן סיבות רבות שעלולות להשפיע על איכות השינה שלנו, כגון איכות המזרן או הכרית, האווירה בחלל ואתגרי היום-יום. ועם זאת, גורמים פיזיולוגיים גם יכולים להשפיע על השינה שלנו, והבעיה המרכזית ביותר בקרבם היא מבנה הלוע.
הלוע הוא החלל בפה שמכיל את האוויר שנושם, וכאשר הוא חסום או חסום בצורה חלקית, הוא יכול להפוך למכשול עבור נתיב האוויר התקין. זה עלול להוביל להפסקות בנשימה במהלך השינה, המכונות גם דום נשימה. בעיות במבנה הלוע עשויות לגרום להפרעות בשינה, כגון התעוררויות תדירות במהלך הלילה או אפילו נחירות.
ההשפעה של מבנה הלוע על השינה ניתן להיות משמעותית. לדוגמה, אם הלוע חסום בגלל גודשים מוגדלים או חסימה של דרכי האוויר העליונות, זה עשוי להוביל לנחירות תדירות ולהפסקות בנשימה. כתוצאה מכך, יתכן שהשינה תהיה פחות מרפאה ותוביל לעייפות ולהפרעות ביכולת הפעילות ביום הבא.
כדי לפתור בעיות בשינה שקשורות למבנה הלוע, חשוב לפנות למומחה רפואי. הפתרונות כוללים טיפולים מדויקים המתאימים לסוג הבעיה, כגון טיפול בגודשים, הורדת משקל או שימוש בהתקנים דנטליים מותאמים אישית. כמו כן, שיפור האורח חיים והסתגלות לרגילות שינה בריאותיות יכול להוביל לשיפור משמעותי באיכות השינה ובתחושת הנופש
החך, המפריד בין חלל הפה והאף, משמש כחלול מקשה וגם כחלול רך. בחלקו הקדמי, החך קשה יותר כיוון שהוא מורכב מעצם, בעוד שבחלקו האחורי יש סחוס והוא נקרא החך הרך. החך הרך מאפשר לנו לנשום, לבלוע ולדבר על ידי התנפחותו והתרחבותו.
כאשר אנו בולעים מזון או שתייה, החך הרך עולה וסותם את הנתיב בין חלל הפה לחלל האף כדי למנוע היכנסות של חומרים לא רצויים לדרכי הנשימה. עם זאת, לעיתים ניתן לראות חסרונות בתפקוד זה, כמו כשהתנפחות החך הרך לא מתרחשת כמצופה. זה עלול לקרות במצבים כמו כאשר אנו מדברים, צוחקים, או שותים משקה. בזמן כזה, יתכן שרפלקס הבליעה לא יפעל כראוי והחך הרך לא יצליח לחסום את המעבר בין חלל הפה לחלל האף בצורה נכונה. כתוצאה מכך, יכול לקרות שהמשקה או המזון יוזר באופן לא רצוי דרך נתיבי האוויר באף.
על פי כך, מובן שהחך הרך מכסה תפקודים מרובים וחשובים בתפקוד היומיומי שלנו, החולקים בין שימושיותו בתהליכי הבליעה והנשימה.
נחירות צורמות שמלוות לאורך כל השינה נחשבות לאחת מהסיבות השכיחות לשינה לא תקינה, ויכולות להביא לתופעה של דום נשימה חסימתי. התופעה הזו יכולה להתרחש כאשר המקור לבעיה הוא במבנה של שריר הלוע, שלא מאפשר נתיב אוויר תקין שיגיע לריאות. מבנה לוע לא תקין עשוי להיות מושפע בשכיבה לקויה, שגורמת לחסימה, עודף משקל שמשפיע על המסה גם באזור הרקמות של הלוע או בעיה גנטית של מבנה לקוי ברקמות הרכות של הלוע. בשל קיומם של עודף רקמות רופפות, בעת לקיחת אוויר דרך האף, יתכן שזה יגרום לרטט ותוצאתו תהיה – הצליל האופייני של נחירות. גם מיקום הלשון בחלל הלוע בשינה עשוי להשפיע על איכות הנשימה ולגרום לנחירות.
מאחר שהבעיה מתרחשת בזמן השינה, קיימת מגוון של פתרונות שיכולים לסייע למבנה הלוע המונע נתיב אוויר וגורם לתופעות כמו נחירות ודום נשימה חסימתי. אחד הפתרונות המוצלחים ביותר בימינו הוא סד לילה. סד לילה הוא התקן דנטלי שמותקן על אחת הלסתות בפה. בצורה פשוטה, הסד מקדם את הלסת התחתונה ומעצים את הלשון קדימה במעט. השינוי הזה מונע את התמוטטות השריר של הלוע ומאפשר נתיב אוויר פתוח לרווחה.
שינה באמצעות סד לילה מאפשרת לכל אדם שסובל מנחירות ודום נשימה להשאיר את מעברי האוויר פתוחים באזור הלוע, מה שיסייע לשינה ממושכת ונטולת יקיצות. השימוש בסד הלילה אינו כרוך בכאבים, וזמן ההסתגלות הוא מהיר. כל מה שיש לעשות הוא להניח את הסד בלילה ולהורידו במהלך היום. הסד מותאם אישית לכל אדם לאחר אבחון של מבנה הלסת, ומתבצעת הטבעה של מבנה הלסת על חומר רך. כך מעצבים את הסד בהתאמה משולמת שמשיבה לאדם שינה ערבה ואיכותית, ללא כל מפרע, לאורך כל הלילה.
לא מצליחים לישון רצוף בלילה? מחפשים טיפול יעיל לדום נשימה? דום נשימה בזמן השינה הוא מצב שבו דרכי הנשימה שלכם
מהו דום נשימה חסימתי? תסמונת דום נשימה בשינה היא תופעה שמתרחשת כאשר יש צניחה של בסיס קירות החך בפה. במהלך
נחירות לא צריכות להיות קשורות רק לגברים או לגילאים מסוימים. בעשורים האחרונים, נחירות הפכו לתופעה נפוצה יותר גם בין הנשים